Maia Sandu, de Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare: Zeci de ani am fost constrânși să ne solidarizăm cu călăii și să uităm victimele. Aceste timpuri trebuie să dispară

  • 23 August 2020 09:54
Maia Sandu, de Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare: Zeci de ani am fost constrânși să ne solidarizăm cu călăii și să uităm victimele. Aceste timpuri trebuie să dispară

În ziua când sunt comemorate victimele tuturor regimurilor totalitare și autoritare, președinta Partidului “Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pe Facebook în care amintește că decizie de a declara ziua de 23 august drept Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare a fost aprobată anul trecut de către guvernul pe care l-a condus.

Ea menționează că prin această măsură s-a dorit să se pună bazele reconcilierii naționale, întemeiate pe spiritul de toleranță și respect reciproc, și să se aducă un omagiu tuturor concetățenilor noștri care au căzut victime nevinovate ale regimurilor ce promovau disprețul față de viața umană, față de libertățile individuale și drepturile omului.

Regimurile fasciste și comuniste, nazismul și stalinismul n-au ținut cont de limba, religia și cultura nimănui, iar victime ale acestor ideologii criminale au căzut sute de mii de români, evrei, ruși, ucraineni, găgăuzi, bulgari, romi și mulți alți oameni buni ai acestui pământ. Nimic nu justifică atentatul la viața umană. Zeci de ani am fost constrânși să ne solidarizăm cu călăii și să uităm victimele, ceea ce ne-a învrăjbit și a divizat societatea noastră. Aceste timpuri trebuie să dispară, a scris Maia Sandu.

Ea a făcut apel către cetățeni să fie toleranți, să-și iubească aproapele și să lupte pentru binele tuturor.

Să nu mai lăsăm pe nimeni și niciodată să ne învrăjbească și să ne facă dușmani în propria țară! Viața fiecărui om este foarte prețioasă și valorează la fel, indiferent de poziția socială, limba vorbită sau etnie. E vremea să ne unească respectul, iubirea aproapelui, dreptatea. E vremea să devenim cu toții mai buni și să luptăm nu unul împotriva altuia, ci împreună pentru binele tuturor. E vremea să avem o țară în care toți cetățenii trăiesc în pace și în bunăstare, a scris lidera PAS, Maia Sandu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău