Maia Sandu critică inițiativa legislativă privind amnistia fiscală

  • 15 Decembrie 2016 09:55
Maia Sandu critică inițiativa legislativă privind amnistia fiscală

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu critică inițiativa legislativă a democraților privind amnistia fiscală care urmează a fi examinată astăzi în Parlament.

”Guvernarea a hotărât să-și facă un cadou de Crăciun, să adopte legea amnistiei fiscale”, scrie Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Potrivit ei, această ultimă "reformă" care este promovată cu viteza luminii este destinată exclusiv celor care s-au îmbogățit ilegal și nu este nicidecum în beneficiul și interesul cetățeanului de rând, care își câștigă banii cinstit.

În postare, Maia Sandu se întreabă dacă această politică este în consonanță cu cerințele FMI, care, de curând, a acordat bani în schimbul promisiunilor de bună guvernare, dar și a altor parteneri de dezvoltare, care se pregătesc să salveze bugetul țării.

Președinta PAS mai spune că acum ”Autoritatea Națională pentru Integritate nu va mai avea de lucru pentru că legea respectivă le va permite hoților să se dea peste noapte drept oameni cinstiți și să evite sancțiunile corespunzătoare. Și Procuratura va avea mai puțină bătaie de cap, iar lupta împotriva corupției va fi câștigată înainte să înceapă”, mai afirmă Maia Sandu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și unul dintre autorii inițiativei legislative, a declarat ieri în cadrul unei dezbateri publice că prin acest proiect de lege nu se caută posibilitatea ca cineva să scape de răspundere penală pentru infracțiuni economice.

Proiectul de lege prevede exonerarea de orice răspundere a persoanelor celor care își vor declara proprietățile neînregistrate până la 15 aprilie 2017 în schimbul unei plăti la stat în mărime dea 2% din valoarea averii nedeclarate. Inițiativa a fost criticată de reprezentanții societății civile pentru că ar favoriza funcționarii care au dobândit averi în mod ilicit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău