Maia Sandu critică decizia CSP

  • 09 August 2019 13:57
Maia Sandu critică decizia CSP

Premierul Maia Sandu a anunțat o implicare mai serioasă a guvernului în reformarea justiției, după ce astăzi Consiliul Superior al Procurorilor nu a ținut cont de opinia Ministerului Justiției și a anunțat concurs pentru funcția de procuror general.

Potrivit Maiei Sandu, această decizie, care nu ține cont de mai multe inițiative privind modificarea procedurii de alegere a procurorului general, ar demonstra că sistemul nu intenționează să se reformeze din interior, din care motiv sunt necesare acțiuni din afara acestuia. În acest sens, șefa executivului a anunțat că va urgenta crearea unui Birou de combatere a corupției și reformare a justiției pe lângă prim-ministru.

Amintim că CSP a luat vineri, 9 august, decizia de a anunța concurs pentru funcția de procuror general, în condițiile în care ministrul Justiției, Olesea Stamate, a cerut amânarea acestuia pentru luna septembrie.

Motivul îl constituie faptul că la minister este examinat un proiect de lege care ar urma să schimbe prevederile legii în privința concursului pentru șefia Procuraturii Generale. Președintele CSP, Angela Motuzoc, a specificat că până în prezent nici Parlamentul și nici Ministerul Justiției nu au cerut Consiliului aviz la un eventual proiect de lege care propune schimbarea condițiilor de numire a conducerii Procuraturii Generale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău