Maia Sandu: Cele două tranșe din asistența macro-financiară a UE trebuie obținute în regim de urgență. Condițiile pot fi îndeplinite în zece zile

  • 11 Mai 2020 14:24
Maia Sandu: Cele două tranșe din asistența macro-financiară a UE trebuie obținute în regim de urgență. Condițiile pot fi îndeplinite în zece zile

Partidele din Parlament trebuie să se implice pentru a face posibilă debursarea acelor două tranșe din asistența macro-financiară a Uniunii Europene, pentru a face față situației de criză.

Apelul vine de la fostul prim-ministru, Maia Sandu. Într-o conferință de presă, ea a declarat că acele două tranșe trebuie obținute în regim de urgență în următoarele zile, iar condițiile pentru obținerea lor pot fi îndeplinite în următoarele săptămâni.

Toate aceste condiții pot fi îndeplinite în zece zile, dacă fracțiunile parlamentare își doresc cu adevărat să obțină această tranșă. Trebuie imediat să se lucreze și la îndeplinirea condițiilor pentru a treia tranșă”.

Pentru a obține a doua tranșă din asistența macro-financiară a Uniunii Europene, ar fi nevoie să fie adoptată în lectura a doua legea cu privire la sancțiunile privind spălarea e bani. Altă condiție importantă ține de recuperarea banilor din furtul miliardului. Potrivit opoziției de la Partidul Acțiune și Solidaritate, Parlamentul ar trebui să ceară un raport de la Parlament despre ancheta furtului miliardului și reforma în sistemul justiției.

Opoziția a criticat guvernul, care potrivit lor a aprobat un buget cu un deficit pentru care sursele de finanțare nu erau realiste, iar statul nu ar fi ajutat niciun agent economic de la începutul crizei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău