Maia Sandu: Calea noastră este sigură și o să ajungem să fim stat membru al Uniunii Europene

  • 12 Decembrie 2023 16:03
Maia Sandu: Calea noastră este sigură și o să ajungem să fim stat membru al Uniunii Europene

Președinta Maia Sandu a declarat, în ajunul reuniunii Consiliului European din această săptămână, că R. Moldova „are o cale sigură” și o să ajungă stat membru al Uniunii Europene, informează Radio Chișinău.

„Calea noastră este sigură și o să ajungem să fim stat membru al Uniunii Europene”,  a declarat președinta R. Moldova, Maia Sandu, în ajunul importantei reuniuni unde se așteaptă decizia politică privind începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la comunitatea europeană.

Șefa statului a spus pentru Ziarul de Gardă că R. Moldova și-a făcut temele, iar mai devreme sau mai târziu, va exista o decizie.

„Este o decizie a întregului Consiliu, noi ne-am făcut temele pentru acasă și știm că, mai devreme sau mai târziu, va exista o decizie. Ar fi bine să fie mai devreme, dar nu face mare diferență dacă este în decembrie sau dacă este în ianuarie sau în februarie. Oricum, calea noastră este sigură și o să ajungem să fim stat membru al Uniunii Europene. Trebuie să ne facem temele, să ne rezolvăm problemele, trebuie să continuăm reforma justiției și să consolidăm capacitatea instituțiilor statului. Deci, tot ce așteaptă cetățenii de la noi este exact și agenda europeană pe care o avem”, a menționat șefa statului.

Comisia Europeană a recomandat în raportul său din noiembrie deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina.

Potrivit unui draft al concluziilor pregătit pentru summitul din 14-15 decembrie, văzut de G4Media, Consiliul European va recomanda deschiderea negocierilor cu Kievul și Chișinăul pentru aderarea la UE. Draft-ul concluziilor recomandă de asemenea și acordarea statutului de “țară candidată” Georgiei.

Singurul suspans rămâne acum din partea Ungariei, țara care amenință în permanență că s-ar putea opune începerii negocierilor cu Ucraina, iar decizia privind R. Moldova se va lua la pachet cu Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău