Maia Sandu | Blocul ACUM va avea un candidat comun la alegerile locale pentru Chişinău

  • 19 Iulie 14:08
Maia Sandu | Blocul ACUM va avea un candidat comun la alegerile locale pentru Chişinău

Blocul ACUM va avea un candidat comun la alegerile locale pentru Chişinău, susţine prim-ministrul Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, care face parte din bloc.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a menţionat la o emisiune la postul de televiziune N4 că "este absolut clar că cele două partide ale blocului vor merge împreună la alegerile locale din 20 octombrie". Ea a remarcat că "alegerile din Chişinău sunt deosebit de importante", dar a refuzat să comenteze dacă Andrei Năstase va candida la funcţia de primar al capitalei, menţionând că "atunci când va fi aprobat candidatul final, acesta va fi anunţat".

De asemenea, Sandu a comentat viitoarele alegeri prezidenţiale, subliniind că "deocamdată nu îi pasă de funcţia de şef de stat". 

"Nu pot spune 100%, dar aceasta este poziţia mea astăzi. Nu am exclus niciodată categoric acest lucru, dar acum nu mă interesează. Mă interesează să rămân în funcţia mea şi să fac cât mai mult pentru cetăţeni", a spus Sandu.

Premierul a comentat necesitatea desfăşurării alegerilor repetate în mai multe circumscripţii uninominale (cel puţin în trei - Sandu, Năstase şi deputatul independent Viorel Melnic şi-au depus mandatele), menţionând că "guvernarea, atunci când a aprobat sistemul electoral mixt, nu s-a gândit la problemele care ar putea apărea", dar alegerile repetate oricum vor fi organizate.

Ea a remarcat că "nu înţelege" gestul lui Melnic şi "nu doreşte să speculeze pe acest subiect". Întrebată despre faptul că Renato Usatîi ar putea ajunge în Parlament (pe una din circumscripţiile electorale) şi despre posibilitatea includerii sale în coaliţie, Sandu a subliniat că "nu încheiem astfel de tranzacţii" şi că accederea lui Usatîi "puţin probabil să schimbe situaţia actuală din Parlament".

Sandu a comentat şi situaţia cu Partidul Democrat, menţionând că "mulţi deputaţi şi alţi membri ar trebui să plece, ca să salveze acest partid".

"Ei trebuie să-şi cureţe serios rândurile, iar pentru aceasta este nevoie de timp", a spus Sandu, deşi nu a exclus posibilitatea negocierilor. 

"Acest partid va avea nevoie de mult timp pentru a recâştiga încrederea oamenilor, iar după alegerile următoare, evident dacă reuşesc să se reformeze, putem discuta despre coaliţie. Dar numai după alegerile următoare".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chişinău
3,94 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,6 m/s
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
7 °C
Wed
7 °C
Thu
6 °C

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău