Maia Sandu anunță că va crea un Birou de politici anticorupție și reforma justiției, cu participarea experților locali și internaționali

  • 17 Iunie 15:30
Maia Sandu anunță că va crea un Birou de politici anticorupție și reforma justiției, cu participarea experților locali și internaționali

Guvernul Rep. Moldova va iniția discuții cu Banca Mondială în privința obținerii unui proiect de sprijin bugetar, a anunțat astăzi premierul Maia Sandu. Totodată, ea a precizat că Guvernul a solicitat și o misiune de evaluare din partea Fondului Monetar Internațional și speră că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile.

Într-o conferință de presă după ce a prezentat noii miniștri în instituțiile pe care le vor conduce, Maia Sandu a reiterat că nu va mai permite politizarea acestora și va lupta cu corupția. „Toți conducătorii care au dat și îndeplinit ordine ilegale trebuie să-și asume consecințele pentru aceste abuzuri”, a declarat șefa Executivului.

Maia Sandu a anunțat că va crea și un Birou de politici anticorupție și reforma justiției, cu participarea experților locali și internaționali, inclusiv din România.

Ea a mai declarat că va expedia o scrisoare companiei Kroll în care va solicita să primească așa-numitul raport Kroll 2 pentru a afla mai multe detalii despre investigarea furtului miliardului și despre destinațiile în care au ajuns banii.

În privința proiectelor inițiate de Guvernul Filip precum Prima Casă sau Drumuri bune, Maia Sandu a declarat că Executivul său va decide în privința viitorului acestora după ce acestea vor fi examinate „ca să înțelegem care va fi beneficiul pentru societate și ca să ne asigurăm că nu există scheme de corupție în aceste proiecte”.

Șefa Executivului a anunțat că va fi deschisă o linie verde de telefon la care cetățenii și funcționarii vor putea prezenta probe despre ilegalitățile comise de fosta guvernare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
18,91 °C
cer senin
Umiditate:67 %
Vint:0,5 m/s
Fri
21 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
21 °C

Curs oficial BNM 18 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8041 -0.0507
USD 17.6530 -0.0374
RON 4.1840 -0.0110
UAH 0.6812 -0.0036
RUB 0.2813 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău