Maia Sandu: Am demonstrat întregii lumi că suntem o țară mică cu o inimă mare

  • 14 Martie 2022 17:38
Maia Sandu: Am demonstrat întregii lumi că suntem o țară mică cu o inimă mare

Președintele Maia Sandu a vizitat punctul comun de trecere a frontierei de la Palanca. „În aceste timpuri grele, am demonstrat întregii lumi că suntem o țară mică cu o inimă mare”, a declarat șefa statului în urma vizitei.

Maia Sandu a exprimat recunoștință tuturor pentru dăruire și solidaritate și a apreciat felul în care cetățenii moldoveni s-au mobilizat în fața dramei cetățenilor ucraineni, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Președinției.

În discuțiile cu polițiștii de frontieră, cu angajații Biroului Migrație și Azil, dar și cu voluntarii care îi întâmpină cu un ceai și o gustare caldă pe refugiați, șefa statului le-a mulțumit tuturor pentru organizarea exemplară și efortul pe care îl fac în aceste săptămâni ca să-i ajute pe oamenii care fug din calea războiului.

Maia Sandu le-a dorit curaj cetățenilor ucraineni pe care i-a întâlnit la trecerea hotarului și le-a spus că Republica Moldova este gata să le ofere în continuare protecție și siguranță.

La Centrul de triere și cazare a refugiaților de la Palanca, președintele a discutat cu echipa de medici de la Ștefan Vodă, dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Interne care au grijă de activitatea centrului.

Centrul de triere și cazare a refugiaților de la Palanca are o capacitate de peste 300 de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău