Maia Sandu, al doilea lider internațional în care românii au cea mai mare încredere

  • 16 Martie 09:37
Maia Sandu, al doilea lider internațional în care românii au cea mai mare încredere

Președintele Rusiei Vladimir Putin, fostul președinte american Donald Trump, Regele Charles și președintele SUA Joe Biden sunt pe primele locuri ca notorietate în rândul românilor, penultimul loc în top fiind ocupat de Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, iar ultimul de Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, din care rezultă că 99,5% dintre cei chestionați au auzit de Putin și 71,7% de von der Leyen. În ceea ce privește încrederea, Regele Charles conduce în top, cu o cotă de 56,2%, urmat de Maia Sandu, Emmanuel Macron și Joe Biden. Penultimul loc îi revine lui Donald Trump, iar ultimul, lui Vladimir Putin, cu 11,4% cotă de încredere.

Notorietate lideri internaționali

99.5% dintre români declară că au auzit de Vladimir Putin. Președintele Rusiei este urmat de Donald Trump, fostul președinte al SUA, cu 96.4% notorietate, Regele Charles al Marii Britanii, cu 93.3% și Joe Biden, actualul președinte al SUA, cu 92.1%. Clasamentul este continuat de Emmanuel Macron, președintele Franței, cu 89.1% notorietate, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, cu 79.3%, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, cu 71.7% și Olaf Scholz, cancelarul Germaniei cu 65.9%.

Încredere lideri internaționali

Regele Charles al Marii Britanii conduce în clasamentul încrederii cu 56.2% încredere multă și foarte multă. Monarhul britanic este urmat de Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, cu 34% încredere multă și foarte multă și Emmanuel Macron, președintele Franței, cu 32%. Clasamentul este continuat de Joe Biden, președintele SUA, cu un capital de încredere de 27.6%, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu 26.8% și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, cu 25.9%.  În Donald Trump, fostul președinte al SUA, au încredere  multă și foarte multă 21.5% dintre cei intervievați, iar în Vladimir Putin, președintele Rusiei, 11.4%.

 

 

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenției de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 22 - 29 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eșantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău