Maia Sandu acuză Direcția educație, tineret și sport de abuz în serviciu

  • 06 Mai 2015 16:33
Maia Sandu acuză Direcția educație, tineret și sport de abuz în serviciu

Ministerul Educației acuză Direcția de învățământ Chișinău de încălcarea legislației la organizarea concursurilor pentru funcția de directori ai școlilor.

Ministrul Maia Sandu a declarat miercuri, 6 mai, într-o conferință de presă că regulamentul elaborat de Minister este încă în proces de avizare, iar între timp, autoritățile municipale au elaborat propriul regulament, care nu corespunde Codului Educației.

Din document au fost eliminate prevederile de înregistrare audio și video a concursului și obligativitatea prezentării de către candidați a certificatului de îndeplinire a standardelor minime de competențe profesionale, a remarcat ministrul Educației.

Totodată, pentru prezentarea dosarului de concurs, candidaților le-a fost oferit un termen de doar 4 zile, iar pentru organizarea concursului – un termen de 3 zile, pentru 120 de locuri vacante, a adăugat Maia Sandu.

Oficialul a declarat că ar putea depune o plângere penală împotriva responsabililor din cadrul Direcției, catalogând aceste acțiuni drept abuz în serviciu.

Direcția educație, tineret și sport a capitalei nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău