Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor

  • 08 Aprilie 2023 14:00
Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor

Șefa statului a felicitat reprezentanții etniei rome, care locuiesc în Republica Moldova, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, marcată la 8 aprilie, se arată în comunicatul Președinției.

„Stabiliți pe teritoriul Republicii Moldova de peste jumătate de mileniu, romii sunt astăzi parte indisolubilă a societății noastre multiculturale și multietnice. Romii au dat țării noastre multe personalități de care suntem mândri cu toții, iar efervescența talentelor lor a strălucit pe multe scene ale lumii”, spune șefa statului.

Președinta Maia Sandu susține că respectul pentru tradiții, pasiunea arzătoare și nevoia eternă de libertate caracterizează codul genetic romani și sunt trăsături prețioase dacă sunt puse în cadrul corect și valorificate la justa valoare. „Ne bucurăm să vedem că a crescut numărul copiilor romi care frecventează grădinițe și școli, că a crescut numărul studenților de etnie romă în universitățile noastre, că avem consilieri locali, directori de agenții și deputați de etnie romă. Acesta este rodul efortului pe care l-a făcut fiecare dintre aceste persoane, depășind cu încredere prejudecăți și bariere”, menționează Președinta în mesajul său.

Șefa statului mai subliniază că, în aceste timpuri complicate în care trăim, unitatea, generozitatea și grija unul față de celălalt sunt esențiale. „Vă îndemn să rămânem uniți, să ne respectăm unii pe alții și să luptăm împreună pentru o viață mai bună aici, acasă! Sănătate multă, bucurii și împliniri tuturor romilor, mari și mici, în orice colț al țării s-ar afla!”, conchide Președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău