Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei: „Le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care își fac munca onest”

  • 03 Mai 14:12
Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei: „Le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care își fac munca onest”

Republica Moldova a mai urcat 12 poziții în Indexul Libertății Presei, publicat astăzi, 3 mai, de Organizația Reporteri fără Frontiere (RSF), ajungând pe locul 28 în clasamentul celor 180 de state. „Este o veste foarte bună în această zi, când întreaga lume marchează Ziua Mondială a Libertății Presei”, a spus șefa statului, transmite Președinția.

Președinta Maia Sandu a subliniat că presa liberă contribuie la statul democratic pe care-l construim prin știrile și materialele de presă prin care oamenii sunt informați corect. „În condițiile în care atacurile hibride sunt tot mai multe, când propaganda, dezinformarea și manipularea devin tot mai accentuate, avansarea libertății presei este dovada angajamentului nostru ferm față de valorile democratice. Vom continua să lucrăm pentru o societate deschisă, transparentă, care apreciază presa liberă și jurnalismul de calitate”, a menționat Președinta.

Șefa statului și-a exprimat aprecierea față de jurnaliștii care își fac meseria corect: „Le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care își fac munca onest pentru eforturile depuse în vederea unei informări corecte a publicului în această perioadă dificilă”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:7,2 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău