Maia Sandu a solicitat repartizarea echitabilă a motorinei donate de România

  • 13 Februarie 2021 09:22
Maia Sandu a solicitat repartizarea echitabilă a motorinei donate de România

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a solicitat ministrului agriculturii, Ion Perju, să elaboreze, în consultare cu reprezentanții fermierilor, criteriile și mecanismul de repartizare a ajutorului sub formă de motorină, anunțat de România săptămâna trecută. Subiectul a fost discutat de șeful statului, în seara zilei de 12 februarie, cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și cu ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju, transmite IPN.

„Am insistat asupra faptului că ajutoarele trebuie să ajungă la cât mai mulți fermieri și, mai ales, că acestea trebuie să meargă către cei care au cea mai mare nevoie de ele, ajutându-i să-și salveze afacerile în aceste vremuri grele”, a spus șefa statului, citată într-un comunicat de presă al președinției. Maia Sandu a mai solicitat ministrului Perju să găsească soluții pentru reanimarea serviciilor de consultanță în agricultură din teritoriu, astfel încât micii fermieri să poată obține rapid sfatul specialiștilor. De asemenea, să urgenteze lansarea mecanismului de subvenționare în sectorul zootehnic.

Pe 8 februarie, Maia Sandu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă, 6000 de tone de motorină. „Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a scris atunci președinta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău