Maia Sandu a sesizat PA în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor care au organizat semnarea Acordului de împrumut cu Rusia

  • 28 Aprilie 2020 10:05
Maia Sandu a sesizat PA în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor care au organizat semnarea Acordului de împrumut cu Rusia

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a sesizat Procuratura Anticorupție în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă. Potrivit acesteia, ar fi vorba de ministrul finanțelor, Serghei Pușcuța, de ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță, dar și de alte persoane.

”Unele prevederi ale Acordului de împrumut încheiat cu Federația Rusă sunt în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova și implică riscuri majore pentru securitatea statului. Conform acestui acord, Republica Moldova își poate pierde de facto independența economică, deoarece datoriile unor companii private se pot transforma în datorii ale statului Republica Moldova față de Federația Rusă”, a subliniat Maia Sandu.

Ea solicită Procuraturii Anticorupție să identifice persoanele care ai inițiat, au negociat și au semnat Acordul de împrumut cu Federația Rusă și dacă au fost respectate procedurile legale la semnarea acestuia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău