Maia Sandu a semnat Decretul de inițiere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

  • 21 Iunie 11:28
Maia Sandu a semnat Decretul de inițiere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

În această dimineață, după ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, președinta Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea, șefa statului a desemnat-o pe Cristina Gherasimov, Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova.

Maia Sandu a reiterat faptul că Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene, și, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova - UE, la 25 iunie, care fixează începerea negocierilor de aderare.
 
În spatele acestor eforturi de modernizare a țării stau mii de oameni din instituțiile statului și munca fiecăruia dintre ei are un impact crucial asupra obiectivului nostru de țară - să pregătim Republica Moldova pentru aderare până în 2030. Moldova - membră a Uniunii Europene - este singura cale de dezvoltare prin care vom asigura pacea, bunăstarea și o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri. La referendumul din toamnă, poporul Republicii Moldova va decide dacă anume aceasta este direcția de dezvoltare a țării și moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare.
 
Îi mulțumesc Guvernului pentru munca depusă și îi urez succes delegației noastre care va reprezenta Republica Moldova la Luxemburg, la lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook. 

Maia Sandu a semnat Decretul de inițiere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:4,63 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău