Maia Sandu a propus la Kiev ca UE să facă o evaluare legată de intenția Ucrainei de a construi hidrocentrale pe Nistru și impactul acestora asupra mediului și a calității apei

  • 13 Ianuarie 2021 15:37
Maia Sandu a  propus la Kiev ca UE să facă o evaluare legată de intenția Ucrainei de a construi hidrocentrale pe Nistru și impactul acestora asupra mediului și a calității apei

Președinta Maia Sandu a  propus la Kiev ca Uniunea Europeană să facă o evaluare legată de intenția Ucrainei de a construi hidrocentrale pe Nistru și impactul acestora asupra mediului și a calității apei râului Nistru.

Ea a declarat într-o conferință de presă că va reitera această solicitare și în timpul vizitei sale din următoarele zile la Bruxelles, urmând ca subiectul să fie discutat și în cadrul grupurilor comune de  lucru.

Maia Sandu a reiterat subiectele discutate în cadrul vizitei sale la Kiev, printre care acțiunile comune în vederea integrării europene, securitatea regională, combaterea contrabandei la hotar. De asemenea, ea a accentuat importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pe traseul Kiev-Chișinău, inclusiv construcția unui pod la Cosăuți-Iampil, dar și discuțiile pentru simplificarea regimului de trecere a frontierei de către cetățenii celor două state.

Maia Sandu a menționat că este important ca instituțiile statului, în special Guvernul, să înceapă discuțiile și identificarea soluțiilor pentru punerea în aplicare a înțelegerilor la care s-a convenit. „Este clar că pentru unele subiecte este nevoie de un guvern cu puteri depline. Pentru unele subiecte este important ca actualul guvern să se apuce de lucru imediat”, a declarat șefa statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău