Maia Sandu a înmânat Drapelul de Stat echipei de sportivi ce va reprezenta R.epublica Moldova la Festivalul Olimpic al Tineretului European

  • 20 Iulie 2022 12:47
Maia Sandu a înmânat Drapelul de Stat echipei de sportivi ce va reprezenta R.epublica Moldova la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Maia Sandu a înmânat astăzi Drapelul de Stat echipei de sportivi ce va reprezenta R. Moldova la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia. Președintele i-a felicitat pe tineri pentru performanțele obținute până acum și le-a dorit să aducă rezultate bune.

„I-am felicitat pe tineri pentru performanțele obținute până în prezent și care i-au adus la prima competiție olimpică din viața lor. Am menționat, totodată, că au o misiune importantă și responsabilă, care depășește limitele sportului - căci, reprezentându-ne cu demnitate țara, ei vor promova Republica Moldova în lume.

Festivalul Olimpic al Tineretului European este despre excelență sportivă, dar și despre prietenie, respect și bună înțelegere între oameni și popoare. Le doresc tinerilor sportivi ca talentul și munca depusă până acum să le aducă rezultate și să devină motiv de mândrie pentru toată țara. Iar noi, de acasă, îi vom urmări și vom fi solidari cu ei”, a menționat Maia Sandu după eveniment. 

Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica, Slovacia, va avea loc în perioada 24-30 iulie 2022. La această ediție vor participa peste 2500 de tineri sportivi din 48 de țări. Ei vor concura la următoarele 10 probe: gimnastica artistică, atletism, badminton, baschet, handbal, judo, ciclism, înot, tenis, volei.

Republica Moldova va fi reprezentată la Banska Bystrica de 19 sportivi, care vor concura la următoarele probe de sport – atletism, badminton, judo, natație, tenis.

NATAȚIE: Zaițeva Natalia, Brînza Xenia, Chirsanov Chirill, Vorona Pavel;

ATLETISM: Alexeeva Anastasia, Ciui Ilia, Cutcovețchi Denis, Stefanișina Maria;

BADMINTON: Enachi Nicolae, Gînga Paola;

JUDO: Prisacar Cristina, Tugutschii Adelina, Rudnic Sabina, Gribineț Ciprian, Buraga Ion, Mitru Vlad, Țaran Maxim

TENIS: Semichina Iana, Gliga Alexandru

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău