Maia Sandu a fost aleasă președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate

  • 15 Mai 2016 15:21
Maia Sandu a fost aleasă președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate

Partidul Acțiune și Solidaritate a ales-o pe Maia Sandu președinte a formațiunii, în cadrul congresului de constituire PAS, care a avut loc duminică la Chișinău.

Vicepreședinți ai formațiunii au fost aleși istoricul Sergiu Musteață și Liliana Nicolăescu-Onofrei, fost ministru adjunct al Educației. Secretar al Partidului Acțiune și Solidaritate a fost ales Igor Grosu, fost ministru adjunct al Educației.

Din Biroul politic al formațiunii mai fac parte Daniela Terzi-Barbăroșie, Virgil Pâslariuc, Dan Perciun, Vitalie Braniște, Nicolae Roșca.

Maia Sandu a declarat că PAS își propune să participe la alegerile prezidențiale și să le câștige. Totodată, liderul PAS a pledat pentru alegeri parlamentare anticipate.

Programul partidului prevede lupta cu corupția, reformarea sistemul juridic, dezvoltarea unei economii puternică și locuri de muncă acasă, eliminarea monopolurilor de stat și private, investigarea furtului din sistemul bancar, modernizarea administrației publice locale, reducerea birocrației, implementarea reformei administrației publice locale, restructurarea fondurilor. Programul PAS mai prevede asigurarea educația de calitate, învățământ profesional competitiv, autonomie universitară, creșterea investițiilor în domeniul agriculturii, tehnologizarea prin  lărgirea accesului la finanțarea, interconectarea la rețeaua energetică europeană, accesul la apă și drumuri în localitățile rurale, anularea plăților preferențiale la pensii pentru deputați, judecători etc. În politica externă, PAS își propune implementarea calitativă a Acordului de Asociere cu UE, relații bune cu România și Ucraina, dezvoltarea dialogului strategic moldo-american și relații de normalitate cu Federația Rusă.

La Congresul de constituirea a Partidului Acțiune și Solidaritate, inițiat de fosta ministră a Educației Maia Sandu, au participat peste 200 de delegați din 20 de unități teritoriale. Din partid fac parte peste 7000 de membri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău