Maia Sandu a discutat la Ottawa despre securitatea regională, provocările cu care se confruntă Republica Moldova și agenda de reforme

  • 12 Mai 18:04
Maia Sandu a discutat la Ottawa despre securitatea regională, provocările cu care se confruntă Republica Moldova și agenda de reforme

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială în Canada. La Ottawa, șefa statului a avut o serie de întrevederi cu înalți oficiali. Președinta s-a văzut cu Guvernatoarea Generală a Canadei, E. S. Mary May Simon, cu care a discutat despre mediul de securitate din regiune și cum este afectată țara noastră de consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei, despre măsurile de ajutorare a refugiaților întreprinse de Guvernul de la Chișinău și cum poate Canada să ne susțină aceste eforturi în continuare, transmite Președinția.

Șefa statului a discutat și despre reformele pe care le derulează guvernarea pentru a întări democrația și economia țării. Președinta a subliniat ca prioritate combaterea corupției și a discutat despre posibila introducere a sancțiunilor de către Canada pentru oligarhii fugari care au furat banii cetățenilor noștri.

Președinta Maia Sandu a avut o întâlnire și cu Speakerul Camerei Comunelor din legislativul canadian, Anthony Rota. Șefa statului a participat la o masă rotundă cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Canada - Republica Moldova din Camera Comunelor și cu reprezentanții mai multor comisii legislative.

Totodată, în cadrul întrevederii cu Premierul Trudeau, Președinta Maia Sandu a avut și un schimb de opinii cu Ministra Afacerilor Externe, Mélanie Joly și Ministra Apărării Naționale, Anita Anand.

Președinta a discutat și despre eforturile de solidaritate întreprinse de către Republica Moldova încă de la începutul războiului pentru a ajuta Ucraina. În context, șefa statului, alături de Vicespeakerul Alexandra Mendès, a inaugurat în Parlamentul canadian o expoziție cu fotografii emoționante, care surprind momentele gestionării de către guvern și întreaga societate a fluxului de refugiați din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
27,24
Câțiva nori
Umiditate:41 %
Vint:1,54 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău