Maia Sandu a discutat, la Atena, despre implicarea mai activă a Bulgariei în activitățile comunității bulgare din raionul Taraclia cu premierul de la Sofia, Nikolai Denkov

  • 22 August 2023 12:10
Maia Sandu a discutat, la Atena, despre implicarea mai activă a Bulgariei în activitățile comunității bulgare din raionul Taraclia cu premierul de la Sofia, Nikolai Denkov

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Premierul bulgar, Nikolai Denkov, în cadrul reuniunii șefilor de stat și de guvern ale țărilor din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, desfășurate la Atena. Tema discuțiilor s-a concentrat asupra posibilităților unei prezențe mai active a Bulgariei în rândul comunității bulgare din raionul Taraclia, scrie Rador.ro.

Potrivit sursei citate, Maia Sandu și Nikolai Denkov au analizat consolidarea activităților legate de studiul limbii și culturii bulgare, precum și proiecte educaționale comune între universitățile din Republica Moldova și Bulgaria. 

În acest mod, Bulgaria va ajuta Republica Moldova să reducă influența Rusiei în rândul moldovenilor cu origini bulgare.

„Rusia se amestecă în afacerile interne ale Republicii Moldova", a subliniat președinta Maia Sandu.

Potrivit acesteia, grupuri criminale controlate de Federația Rusă cumpără voturi la alegeri.

Acest lucru îngrijorează guvernul de la Chișinău, care este foarte preocupat și de situația din Ucraina și Republica Moldova lucrează activ pentru aderarea la UE și speră să înceapă negocierile de aderare, a menționat Maia Sandu.

Prim-ministrul Denkov a exprimat sprijinul deplin pentru politica guvernului de la Chișinău din partea UE și în special din partea Bulgariei. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău