Maia Sandu a discutat despre reforma justiției cu ministra Veronica Mihailov-Moraru

  • 10 Iulie 20:40
Maia Sandu a discutat despre reforma justiției cu ministra Veronica Mihailov-Moraru

Șefa statului a discutat astăzi cu ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, despre cel mai dificil și urgent de implementat capitol din negocierile de aderare la Uniunea Europeană, transmite Președinția.

În discuții, Președinta Maia Sandu a remarcat că lupta împotriva corupției și construirea unui sistem de justiție puternic și integru este condiția fundamentală a creării unei societăți juste în Moldova, și nu doar un angajament important pentru procesul de aderare din capitolul 23 „Sistemul judiciar și drepturile fundamentale”.

„Însă nu este suficient să creăm condițiile necesare ca justiția să se curețe, să se asigure că toți sunt egali în fața legii. E nevoie de integritate profesională și mai mult curaj din partea judecătorilor și procurorilor”, a declarat șefa statului.

Președinta a subliniat că, de-a lungul anilor, în Moldova, corupția a fost transformată într-o armă împotriva dezvoltării și progresului țării noastre. „Eliminarea corupției necesită timp. Dar tocmai pentru că nu există altă cale de a construi o societate democratică, unde legea stă în capul mesei, e nevoie ca justiția să facă pași mai rapizi și mai hotărâți, a conchis șefa statului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:3,6 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
21
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău