Maia Sandu a discutat despre aderarea Moldovei la Uniunea Europeană cu ambasadorii Franței și Germaniei

  • 23 Ianuarie 09:56
Maia Sandu a discutat despre aderarea Moldovei la Uniunea Europeană cu ambasadorii Franței și Germaniei

Șefa statului s-a întâlnit, luni, 22 ianuarie, cu Graham Paul, ambasadorul Franței și cu Margret Uebber, ambasadoarea Germaniei, ambii acreditați la Chișinău, cu prilejul aniversării Tratatului de la Elysée, transmite Radio Chișinău.

Documentul a pus bazele parteneriatului franco-german și e considerat forța motrice pentru formarea și dezvoltarea Uniunii Europene după al doilea război mondial.

Potrivit unui comunicat al Președinției, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de Franța și Germania care susțin parcursul european al R. Moldova, pentru crearea împreună cu România a Platformei de Sprijin pentru Moldova, precum și pentru cooperarea în domeniul apărării.

Totodată, șefa statului și-a reafirmat angajamentul față de continuarea reformelor pentru consolidarea statului de drept, asigurarea securității statului și a bunăstării tuturor cetățenilor Republicii Moldova, astfel încât să ne aliniem la standardele europene și să obținem statutul de membru al comunității europene în cel mai scurt timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău