Maia Sandu a discutat cu președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau

  • 26 Martie 2022 16:47
Maia Sandu a discutat cu președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit ieri, 25 martie, cu Zbigniew Rau, ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Președinte în Exercițiu al OSCE. Oficialul polon s-a aflat într-o vizită de lucru în R. Moldova în contextul preluării de către Polonia, de la 1 ianuarie curent, a Președinției în Exercițiu a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Președinției, interlocutorii au discutat despre situația curentă de securitate din regiune, cauzată de războiul din Ucraina, despre crizele provocate de acesta și riscurile pentru R. Moldova, precum și despre dosarul transnistrean.

Președinta Maia Sandu a menționat importanța reglementării pașnice a conflictului, pe căi exclusiv diplomatice, prin care să fie asigurate suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, și care să rezulte într-un stat funcțional. La rândul său, Zbigniew Rau și-a exprimat recunoștința pentru efortul autorităților și al cetățenilor țării noastre de a ajuta refugiații din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău