Maia Sandu despre numirea lui Anatolie Pahopol, la CSM: Peste 5 luni, noi o să reluăm adevărata reformă a justiției

  • 26 Mai 2020 13:28
Maia Sandu despre numirea lui Anatolie Pahopol, la CSM: Peste 5 luni, noi o să reluăm adevărata reformă a justiției

Desemnare lui Anatol Pahopol în fruntea CSM este criticată de opoziție. Potrivit președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, magistratul ar fi un apropiat al președintelui Igor Dodon, care preluat, astfel, controlul în cadrul CSM. Fostul premier a denunțat procedura ilegală prin care a fost numit Anatolie Pahopol președinte interimar la CSM și a remarcat că în acest fel ar înțelege guvernarea socialistă să facă reforma justiției.

”Peste 5 luni, însă, noi o să reluăm adevărata reformă a justiției, o să curățăm sistemul și de judecătorii lui Plahotniuc, și de cei ai lui Dodon”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

De astăzi, judecătorul Anatol Pahopol este noul președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Din calitatea de membru supleant, Anatol Pahopol a ajuns membru al Consiliului ca urmare a unor modificări aprobate anterior de Parlament la Legea cu privire la CSM.

Până în prezent, interimatul funcției de președinte al CSM a fost asigurat de judecătoarea Luiza Gafton. Potrivit legislației, interimatul funcției trebuie să fie asigurat de către decanul de vârstă din rândul membrilor judecători.

Anatol Pahopol a fost ales în calitate de membru supleant al CSM în cadrul Adunării Generale a judecătorilor din 20 octombrie 2017. El a deținut anterior funcția de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău