Maia Sandu a condamnat atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor din Ucraina

  • 06 Decembrie 2022 09:07
Maia Sandu a condamnat atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor din Ucraina

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor din Ucraina, a obiectivelor civile și a celor de infrastructură critică. La fel și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă în termenii cei mai duri atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra Ucrainei.

Maia Sanduma lansat un apel către comunitatea internațională să-și crească presiunile asupra Moscovei pentru a opri aceste atacuri. Fragmente dintr-o rachetă au fost descoperite într-o livadă din orașul Briceni din nordul Republicii Moldova, care se învecinează cu Ucraina. 

La rândul său și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă a condamnat atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra Ucrainei. Potrivit MAEIE, aceste acțiuni nejustificate cauzează consecințe dramatice în Ucraina, lăsând oamenii fără electricitate, agent termic și în unele cazuri fără apă.

„Misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din Ucraina monitorizează cu atenție evoluția situației de securitate. Reamintim, că cetățenii moldoveni din Ucraina se pot adresa în cazul oricărei situații excepționale ambasadei de la Kiev sau consulatului de la Odesa pentru asistența consulară de specialitate”, se arată într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

MAEIE notează că atacurile de astăzi sunt încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile ucrainene de importanță vitală, care afectează inclusiv și Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău