Maia Sandu a comunicat informații noi referitor la scandalul privind importul de pește congelat infestat

  • 25 Octombrie 2019 15:05
Maia Sandu a comunicat informații noi referitor la scandalul privind importul de pește congelat infestat

Premierul Maia Sandu a venit cu noi informații referitor la peștele congelat infestat care era importat în R.Moldova, amintind că la 10 octombrie a atenționat opinia publică despre o schemă de corupție „tolerată de guvernare” care ar fi dus la această situație.

„Schema a fost stopată, directorul laboratorului și funcționarul implicat au fost suspendați din funcție, iar pe cauză s-a inițiat un proces penal. În ultima săptămână ANSA a efectuat mai multe controale la întreprinderile care comercializează pește. În cadrul a 633 de controale au fost identificate zeci de loturi de produse neconforme, unele retrase din circuitul alimentar, altele lichidate”, a comunicat Maia Sandu.

Amintim că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat controale în peste 600 de instituții sociale din țară unde a depistat sute de kilograme de pește și produse alimentare neconforme, iar rezultatele acestor verificări au fost prezentate ieri, 25 octombrie, în cadrul unei ședințe la care au participat importatorii de pește și produse din pește.

Controalele efectuate de către inspectorii ANSA au vizat grădinițele, școlile și azilurile de bătrâni. Potrivit directorului general adjunct al Agenției, Ela Malai, inspectorii au depistat pește congelat cu un grad înalt de infestare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău