Maia Sandu a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European

  • 25 Mai 2021 12:08
Maia Sandu a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut, în această dimineață, o întrevedere cu reprezentanții Parlamentului European, aflați într-o vizită oficială la Chișinău.

Din delegație fac parte președintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, vicepreședintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrzej Halicki și președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova, Siegfried Mureșan. 

Am trecut în revistă eforturile noastre pentru combaterea pandemiei de Covid-19. Am transmis europarlamentarilor recunoștința mea pentru sprijinul instituțiilor europene în aducerea vaccinului în Republica Moldova și asigurarea sistemului nostru de sănătate cu echipamente de protecție și utilaje medicale care salvează vieți.

Am discutat și despre agenda cu Uniunea Europeană, despre situația politică din Republica Moldova și pregătirile pentru alegerile anticipate. Este foarte important să asigurăm tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent unde se află, dreptul și posibilitatea de a vota. Mi-am exprimat speranța că suficienți oameni vor sprijini la alegeri transformarea Republicii Moldova într-un stat modern. Acest lucru ne va permite să pornim o reformă veritabilă a justiției și un efort conjugat anticorupție în țară. Iar odată cu deblocarea asistenței externe, vom putea lansa planul de recuperare economică a Republicii Moldova și moderniza țara. Contăm pe sprijinul partenerilor noștri europeni în realizarea acestei viziuni”, a punctat președintele R.Moldova.

Delegația Parlamentului European a mai avut întrevederi cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi și conducerea CEC. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău