Maia Sandu a avut o întrevedere cu Scott Nathan, directorul general al Corporației Internaționale de Finanțare pentru Dezvoltare din SUA

  • 31 Ianuarie 16:20
Maia Sandu a avut o întrevedere cu Scott Nathan, directorul general al Corporației Internaționale de Finanțare pentru Dezvoltare din SUA

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, astăzi, cu Scott Nathan, directorul general al Corporației Internaționale de Finanțare pentru Dezvoltare (DFC) din SUA. Instituția financiară are drept scop să promoveze investițiile private în vederea susținerii dezvoltării economice a țărilor în curs de dezvoltare și să ofere finanțare pentru soluționarea provocărilor globale.

În cadrul discuțiilor, șefa statului a încurajat investițiile în companiile private din Moldova pentru a stimula creșterea economică și crearea locurilor de muncă sigure și bine plătite, ceea ce va  contribui la o viață mai bună pentru cetățenii noștri. Președinta a reiterat angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău pentru îmbunătățirea climatului investițional, reformarea justiției, adoptarea tehnologiilor digitale în mediul de afaceri și simplificarea reglementărilor în economie.  

În timpul întâlnirii, a fost discutat potențialul investițional în domenii cheie:  infrastructură, energie, cu accent pe sursele regenerabile, agricultură și sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău