Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanți ai minorităților etnice. Referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE, în centrul discuțiilor

  • 29 Martie 07:59
Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanți ai minorităților etnice. Referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE, în centrul discuțiilor

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții minorităților etnice cu care a abordat subiectul organizării referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precizează un comunicat al Președinției.

Șefa statului a subliniat că aderarea la Uniunea Europeană aduce o serie de beneficii pentru fiecare cetățean în parte, indiferent de apartenența etnică.

Președinta a precizat că UE pune un accent puternic pe protecția drepturilor minorităților și pe promovarea diversității culturale, precum și oferă asistență financiară pentru susținerea și dezvoltarea comunităților care includ minorități etnice. 

Totodată, Președinta Maia Sandu a îndemnat pe cei prezenți să susțină și să promoveze parcursul european al Republicii Moldova în comunitățile din care fac parte. Șefa statului a subliniat că aderarea la Uniunea Europeană  înseamnă pace, mai multe investiții în infrastructură, educație și proiecte de dezvoltare locală, ceea ce duce la îmbunătățirea nivelului de viață pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău