Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, Catherine Colonna

  • 27 Ianuarie 2023 09:08
Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, Catherine Colonna

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministra franceză pentru Europa și Afaceri Externe, Catherine Colonna, aflată într-o scurtă vizită la Chișinău, astăzi, 27 ianuarie, transmite Radio Chișinău.

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Franța, mai ales în această perioadă complicată, inclusiv prin intermediul Platformei de Sprijin pentru Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Președinției de la Chișinău.

Șefa statului s-a referit la ajutorul umanitar destinat gestionării crizei refugiaților, sprijinul bugetar, asistența tehnică în domeniul energetic precum și pentru modernizarea căii ferate. De asemenea, Franța a fost un puternic aliat în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, se mai arată în comunicat.

Discuțiile au vizat și provocările cu care se confruntă Rep. Moldova în contextul războiului rus împotriva Ucrainei, securitatea energetică a țării, cooperarea moldo-franceză în domeniul anticorupție și recuperarea activelor furate.

Pe contul său de Twitter Catherine Colonna scrie că Franța este alături de Moldova pentru a face față consecințelor războiului dus de Rusia în Ucraina. Nu poate fi mai bun loc decât Chișinăul pentru summitul Comunității politice europene din luna iunie, a subliniat ministra franceză precizând că a mai avut întrevederi cu vicepremierii Oleg Serebrian și Nicu Popescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău