Maia Sandu a avut o discuție cu președintele Austriei

  • 05 Mai 2021 16:47
Maia Sandu a avut o discuție cu președintele Austriei

Președintele Maia Sandu a avut o discuție online cu omologul său austriac, Alexander Van der Bellen, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat R. Moldova, inclusiv în pandemie, atât prin donații directe de echipament și materiale de protecție, cât și prin platforma COVAX.

Potrivit unui comunicat al Președinției, oficialii au dicutat despre situația pandemică și despre evoluțiile politice din Republica Moldova, Maia Sandu accentuând că, „odată ce vom avea un guvern stabil, responsabil, este important să intensificăm cooperarea noastră bilaterală, inclusiv pe dimensiunea economică și comercială”.
 
„Președintele Van der Bellen și-a manifestat sprijinul pentru agenda anticorupție, de consolidare a statului de drept, accentuând că fenomenul corupției nu este doar un rău în sine, ci afectează dezvoltarea economică a unei țări și este un impediment major pentru investițiile de calitate. De asemenea, am discutat despre aprofundarea cooperării noastre și în domenii, precum eficiența energetică, protecția mediului, adaptarea la schimbările climatice și managementul resurselor de apă. Un domeniu de colaborare important pentru noi ține de recuperarea activelor furate de unii politicieni moldoveni corupți și plasate în alte țări, inclusiv Austria”, a comunicat Maia Sandu. 
 
Președintele Van der Bellen a dat asigurări sprijinul continuu al Austriei pentru democrația din R.Moldova și pentru agenda de reforme și apropierea de UE. „I-am mulțumit domnului Președinte Van der Bellen pentru invitația de a face o vizită în Austria în această toamnă. Totodată, sper să avem ocazia să ne întâlnim și la Chișinău după îmbunătățirea situației sanitare”, se mai menționează în comunicat. 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău