Maia Sandu a asistat la discursul președintelui SUA, Joe Biden, care a apreciat alegerea europeană a R. Moldova

  • 21 Februarie 2023 19:22
Maia Sandu a asistat la discursul președintelui SUA, Joe Biden, care a apreciat alegerea europeană a R. Moldova

Cetățenii Rep. Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să își recapete independența și să meargă pe drumul integrării europene, a apreciat președintele american Joe Biden, în discursul istoric susținut la Varșovia în fața a mii de oameni la un an de la declanșarea agresiunii ruse în Ucraina , scrie Radio Chișinău.

Președintele american Joe Biden și-a manifestat sprijinul pentru "liderii curajoși ai opoziției" din Belarus și autoritățile Rep. Moldova.

Președinta Maia Sandu se află la Varșovia, unde a asistat la discursul liderului american.

„Astfel liderii opoziției din Belarus continuă să lupte pentru democrația lor. Așa au hotărât să trăiască cetățenii Rep. Moldova. Cetățenii Rep. Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să își recapete independența și să meargă pe drumul integrării europene. Maia Sandu  sunt foarte mândru să fiu alături de dumneavoastră și de oamenii liberi ai Rep. Moldova și merită aplauze pentru asta.

Președintele american, Joe Biden, a declarat, marți, că Kievul este încă puternic, la un an de la debutul invaziei ruse în Ucraina și că președintele Vladimir Putin a subestimat Ucraina. "Pot afirma că Kievul rămâne puternic", a declarat Biden, în cadrul unui discurs susținut în Polonia. 

„Da, vom apăra suveranitatea și am făcut-o, da, vom apăra democrația, și am făcut-o", a spus Biden, referindu-se la sprijinul acordat Ucrainei de Statele Unite și de aliații acestora.

„NATO nu va fi înfrântă și noi nu vom obosi. Președintele Putin și nevoia sa insațiabilă de putere și pământ se confruntă cu puterea pe care o au ucrainenii, cu iubirea pe care o au față de propul-pământ. Și un lucru pe care îl spun și astăzi și mâine și pentru totdeauna: pentru că aici este în joc libertatea”, a spus președintele american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău