Maia Sandu: „Podul de Flori care a unit oamenii în 1990 a fost un pod al „căderii” zidului dintre neamuri. Azi trec Prutul nu doar flori”

  • 06 Mai 19:00
Maia Sandu: „Podul de Flori care a unit oamenii în 1990 a fost un pod al „căderii” zidului dintre neamuri. Azi trec Prutul nu doar flori”

La împlinirea a 34 de ani de la Podul de Flori, președinta Maia Sandu a transmis un mesaj, în care vorbește despre evenimentele din 1990, dar și despre legăturile de astăzi din România și Republica Moldova.

 
„Podul de Flori care a unit oamenii de pe cele două maluri ale Prutului în 1990 a fost, de fapt, un Pod al libertății și al „căderii” zidului dintre neamuri.
 
Înainte de anii ‘90 erau rupte de un râu familii întregi, rude, prieteni, o întreagă cultură, iar podul dintre Moldova și România era, de fapt, un zid.
 
Azi conexiunea noastră cu România este firească și puternică, iar podurile s-au transformat din ziduri în căi de legătură. Ne unesc cu România 6 poduri funcționale, un pod de pontoane construit recent la Leova-Bumbăta și altele 2 reparate de curând.
 
Republica Moldova exportă în România produse în valoare de peste 1.4 miliarde de dolari, peste 35% din toate exporturile. România este principalul investitor și partener comercial al nostru.
 
Cu România construim conexiuni în sectorul energetic și de gaze. Vorbim la telefon la același tarif pe ambele maluri ale Prutului.
 
Azi trec Prutul nu doar flori, ci oameni, produse, donații, expertiză, energie electrică, apă potabilă, investiții și proiecte culturale.
 
Cu ajutorul României, vom deveni și noi parte a familiei europene și ne vom asigura, astfel, că Republica Moldova nu va mai fi niciodată izolată și că cetățenii noștri vor avea același nivel de viață, venituri și libertate de circulație ca toți cetățenii Uniunii Europene”, a transmis Maia Sandu într-o postare pe Facebook.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău