Maia Sandu: Mă întreb cui au jurat credință membrii guvernului la miez de noapte?

  • 22 Ianuarie 2016 10:29
Maia Sandu: Mă întreb cui au jurat credință membrii guvernului la miez de noapte?

Fostul ministru al Educației Maia Sandu susține că această guvernare nu mai este legitimă, că nu mai reprezintă voința poporului.

„Modul în care a fost creată așa-zisa majoritate parlamentară, modul în care a fost votat Guvernul, nu au nimic în comun cu practicile democratice”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Mesajul integral:

”Știu că mulți dintre voi v-ați întrebat unde am fost în aceste zile. Din păcate, mă aflam în drum spre casă din Statele Unite în timp ce Moldova a mai înregistrat un record al rușinii.

Regret că s-a ajuns la violențe. Dar așa cum oamenii au forțat ușa Parlamentului, așa ați forțat și voi, dragi parlamentari, ușa politicii în ultima vreme.

Este clar pentru toți că această guvernare nu mai este legitimă, că nu mai reprezintă voința poporului. Modul în care a fost creată așa-zisa majoritate parlamentară, modul în care a fost votat guvernul nu au nimic în comun cu practicile democratice. Mă întreb cui au jurat credință membrii guvernului la miez de noapte? Cetățenilor de care s-au ascuns și pe care i-au înșelat?

E firesc să le fie frică după ce au mințit și au furat poporul. E firesc ca oamenii să fie înrăiți și revoltați.

Pe de altă parte, sînt convinsă că prin metode necivilizate nu poți ajunge la o viață civilizată. Iată de ce chem susținătorii PAS să nu se lase antrenați în acte de violență, deoarece violența dezbină, în loc să unească, și ne face mai slabi, în loc să ne facă mai puternici.

Situația în care ne aflăm este foarte dificilă. Pe de o parte, ne confruntăm cu un regim corupt care ne-a sărăcit și care acum atentează la libertățile pe care cu atîta greu le-am obținut. Pe de altă parte, există riscul ca de supărarea noastră să beneficieze forțe care nu neapărat împărtășesc valorile democratice.

Fac apel la societatea civilă să continue protestele, dar pe o platformă care să reunească toate forțele democratice, anume pe platforma civică. O platformă care să permită tuturor cetățenilor, ce împărtășesc aceleași valori democratice, să își apere drepturile, mai presus de interesele de partid. Și asta pentru că democrația nu poate fi scoasă la tocmeală. Viața oamenilor nu poate fi subiect de tîrguri politice. Moldova trebuie scoasă de sub terapia de șoc care i-a tot fost aplicată de regimul oligarhic și adusă în albia normalității”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău