Maia Sandu: Clasa politică aflată la guvernare trebuie să plece

  • 29 Decembrie 2015 08:28
Maia Sandu: Clasa politică aflată la guvernare trebuie să plece

Clasa politică aflată la guvernare trebuie să plece, iar pe segmentul de dreapta trebuie să apară partide noi.

Declaraţiile au fost făcute de către fosta ministra a educaţiei, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Potrivit Maiei Sandu, alegerile anticipate ar fi o soluţie, deşi există anumite riscuri. „Există un anumit risc, dar deja nu ne mai sperie cu acest vector european, pe care l-au compromis”, a spus ex-ministra educaţiei.

Maia Sandu, are o părere pozitivă despre candidatul la funcţia de premier, Ion Sturza. „Este o candidatură potrivită. Cei din Parlament ar trebui să-l voteze necondiţionat şi să să-i spună mulţumesc că vine să scoată ţara din criză şi să-şi ia pe cap toate bubele lor”, a spus Maia Sandu.

O părere diametral opusă Maia Sandu o are despre Vlad Plahotniuc ca potenţial candidat la funcţia de premier. „Sunt mai mulţi care vor să ajungă premieri. Nu înţeleg de ce ar trebui să fie Plahotniuc prim-ministru, ce a făcut el bun pentru ţară? Doar pentru că a slăbit instituţiile statului?”, se întreabă Maia Sandu.

Maia Sandu a adus critici şi în adresa PDM, care îl promovează pe Plahotniuc şi care ar recurge chiar şi la demisia şefului statului doar pentru a-şi atinge scopul. „Nu mi se par logice acţiunile PDM. Se pare că cei din Partidul Democrat au descoperit acum instituţia prezidenţială, care are un cuvânt de spus şi vor să-i fure preşedintelui dreptul de a spune acest cuvânt. Este periculos ce vor să facă cei din PDM”, a spus fosta ministră a educaţiei.

Referindu-se la proiectul politic pe care intenţionează să-l lanseze în viitorul apropiat, Maia Sandu a comunicat că există deja peste două mii de persoane care vor să adere la acest proiect, însă aceştia vor fi verificate privind integritatea. „Avem pentru moment o comisie de etică şi integritate si acolo am început să elaborăm criterii pentru diferite categorii. Cei care vor dori să devină membri de partid, vor trebui să semneze declaraţii pe propria răspundere privind integritatea. Pentru cei care vor face parte din organele de conducere ale partidului, filtrele vor fi şi mai riguroase. În comisia de etică am desemnat 4 persoane în care am încredere deplină”, a comunicat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
12 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,7 m/s
Thu
11 °C
Fri
9 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
10 °C

Curs oficial BNM 13 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2332 0.0088
USD 17.4562 0.0214
RON 4.0386 0.0021
UAH 0.7133 0.0010
RUB 0.2725 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău