Maia Sandu: Clasa politică aflată la guvernare trebuie să plece

  • 29 Decembrie 2015 08:28
Maia Sandu: Clasa politică aflată la guvernare trebuie să plece

Clasa politică aflată la guvernare trebuie să plece, iar pe segmentul de dreapta trebuie să apară partide noi.

Declarațiile au fost făcute de către fosta ministra a educației, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „PRO TV Chișinău”, transmite IPN.

Potrivit Maiei Sandu, alegerile anticipate ar fi o soluție, deși există anumite riscuri. „Există un anumit risc, dar deja nu ne mai sperie cu acest vector european, pe care l-au compromis”, a spus ex-ministra educației.

Maia Sandu, are o părere pozitivă despre candidatul la funcția de premier, Ion Sturza. „Este o candidatură potrivită. Cei din Parlament ar trebui să-l voteze necondiționat și să să-i spună mulțumesc că vine să scoată țara din criză și să-și ia pe cap toate bubele lor”, a spus Maia Sandu.

O părere diametral opusă Maia Sandu o are despre Vlad Plahotniuc ca potențial candidat la funcția de premier. „Sunt mai mulți care vor să ajungă premieri. Nu înțeleg de ce ar trebui să fie Plahotniuc prim-ministru, ce a făcut el bun pentru țară? Doar pentru că a slăbit instituțiile statului?”, se întreabă Maia Sandu.

Maia Sandu a adus critici și în adresa PDM, care îl promovează pe Plahotniuc și care ar recurge chiar și la demisia șefului statului doar pentru a-și atinge scopul. „Nu mi se par logice acțiunile PDM. Se pare că cei din Partidul Democrat au descoperit acum instituția prezidențială, care are un cuvânt de spus și vor să-i fure președintelui dreptul de a spune acest cuvânt. Este periculos ce vor să facă cei din PDM”, a spus fosta ministră a educației.

Referindu-se la proiectul politic pe care intenționează să-l lanseze în viitorul apropiat, Maia Sandu a comunicat că există deja peste două mii de persoane care vor să adere la acest proiect, însă aceștia vor fi verificate privind integritatea. „Avem pentru moment o comisie de etică și integritate si acolo am început să elaborăm criterii pentru diferite categorii. Cei care vor dori să devină membri de partid, vor trebui să semneze declarații pe propria răspundere privind integritatea. Pentru cei care vor face parte din organele de conducere ale partidului, filtrele vor fi și mai riguroase. În comisia de etică am desemnat 4 persoane în care am încredere deplină”, a comunicat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău