Maia Sandu, despre premiul GDS pe anul 2020: Este premiul cetățenilor care au luptat pentru valorile democratice

  • 27 Ianuarie 2021 14:30
Maia Sandu, despre premiul GDS pe anul 2020: Este premiul cetățenilor care au luptat pentru valorile democratice

Grupul pentru Dialog Social (GDS), prestigioasa organizație non-guvernamentală din România care apără și promovează valorile democrației, libertățile și drepturile omului, i-a acordat Premiul pe anul 2020 președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ceremonia și intervenția Maiei Sandu a avut loc online, cu transmisiuni live de la București și Chișinău.

Maia Sandu a declarat că acesta este un premiu care aparține cetățenilor din R. Moldova, care luptă pentru valorile democratice:

Acest premiu este al cetățenilor Rep. Moldova pentru că ei sunt cei care au luptat și continuă să lupte pentru valorile democratice. Ei au ieșit în stradă ca să nu permită corupților să prindă rădăcini. Ei au mers la vot în diaspora, unii dintre ei parcurgând sute sau chiar mii de km ca să voteze. Oamenii nu s-au lăsat manipulați de propagandă și au continuat să lupte pentru democrație și aceasta este realizarea noastră cea mai mare. Eu am o sarcină dificilă, dar o să mă sprijin pe încrederea cetățenilor. Sunt sigură că împreună cu ei o să reușim să construim o țară democratică, o țară în care oamenii onești pot să trăiască bine în care să creadă”, Maia Sandu 

Premiul GDS se decernează anual unei personalități care s-a remarcat în promovarea valorilor societății civile și statului de drept. În 1995, premiul i-a fost acordat fostului deținut politic Ilie Ilașcu, încarcerat de regimul separatist de la Tiraspol.

Printre laureații acestui premiul acordat anual de GDS se numără fost ministră a Justiției Monica Macovei (2005), secretarul de stat Raed Arafat (2010), fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi (2014) și fostul premier Dacian Cioloș (2016). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău