MAI: Timpii de control la frontieră s-au redus de două ori

  • 20 Aprilie 2023 13:10
MAI: Timpii de control la frontieră s-au redus de două ori

Primele date furnizate, după lansarea de acum cinci zile a noului sistem de control coordonat la Leușeni-Albița sunt îmbucurătoare. Deși în preajma și în primele zile ale sărbătorilor pascale, fluxul rutier a sporit cu cca 15% față de perioada premergătoare sărbătorilor din anul trecut, timpii de control la frontieră s-au redus de două ori, se arată în comunicatul MAI.

În contextul măsurilor lansate de autoritățile de frontieră, pentru a fluidiza fluxul de călători și mărfuri în perioada sărbătorilor pascale, colegii noștri din cadrul Inspectoratului General de Frontieră ne anunță că, datorită îmbinării mai multor mecanisme comune de conlucrare, circulația de pasageri și mărfuri la frontiera de stat decurge în regim normal. Au fost înregistrate aglomerații ușoare pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Echipa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră se așteaptă la ușoare aglomerări la frontieră și către începutul săptămânii viitoare, după Paștele Blajinilor, pe sensul de ieșire din țară. Este o situație tipică pentru această perioadă, când o bună parte dintre cetățenii noștri întorși în țară pentru vacanțe, vor reveni în țările din spațiul UE unde sunt stabiliți cu traiul sau muncesc temporar. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău