Mai puțin de jumătate din instituțiile de învățământ preșcolar și-au reluat, de astăzi, activitatea

  • 01 Septembrie 2020 15:01
Mai puțin de jumătate din instituțiile de învățământ preșcolar și-au reluat, de astăzi, activitatea

Din cele 1398 de grădinițe din Republica Moldova, doar 404 și-au redeschis astăzi ușile pentru copii, iar 994 urmează să obțină decizia de redeschidere din partea fondatorului, potrivit datelor prezentate în cadrul unui briefing de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Cât privește reluarea activității școlilor și liceelor, din cele 1252 de instituții s-au redeschis 1233. 19 instituții nu și-au reluat activitatea, 11 din motiv că sunt plasate în carantină, iar opt din alte motive, inclusiv, necorespunderea parțială cu cerințele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acestea urmează să se redeschidă după 7 sau 14 septembrie .

Igor Șarov a informat că majoritatea instituțiilor au optat pentru prezența fizică a elevilor la școală.

”Modelul 1, prezența în școală 100% a fost ales de 800 de instituții de învățământ. Modelul 2, învățarea pe schimburi – 105 instituții, modelul 3, învățărea combinată, zile de prezență și zile la distanță – 3 instituții, modelul 4, hibrid, învățarea pe grupe, jumătate de copii în clase, jumătate din numărul de copii la distanță  a fost selectat de șase instituții, modelul 6, online – a fost ales de 19 instituții, repet, acesta este un model temoporar, care este legat de situația de carantină din localitate sau instituție, și modelul 7, mixt, combinarea la nivelul treptelor de învățământ a modelelor 1-6 a fost ales de 314 instituții”, a declarat Igor Șarov.  

Ministrul Educației a mai comunicat că în primele două săptămâni cele 91 de instituții de învățământ profesionat tehnic își vor desfășura activitatea în regim online. Ulterior, acestea vor activa în funcție de modelul ales. Și universitățile, în prima jumătate a lunii septembrie, vor activa online, iar cazarea studenților în cămine se va face etapizat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău