Shanghai a anunțat vineri un număr record de 21.000 de cazuri noi de COVID

  • 08 Aprilie 2022 16:34
Shanghai a anunțat vineri un număr record de 21.000 de cazuri noi de COVID

Shanghai a anunțat vineri un număr record de 21.000 de cazuri noi de COVID-19 și a treia zi consecutivă de testare, în timp ce măsurile de lockdown impuse celor 26 de milioane de locuitori ai săi nu au indicat niciun semn de scădere a infectărilor, iar alte orașe chineze au înăsprit măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului, chiar și în zone fără infecții recente, informează Reuters.

Autoritățile de la Beijing au intervenit la Shanghai după eșecul său de a limita răspândirii cazurilor de COVID-19 prin izolarea orașului în etape și insistă ca țara să își mențină politica de toleranță zero pentru a preveni un colaps al sistemului său sanitar.

Autoritățile din China, care au reușit în mare parte să țină la distanță COVID-19 în ultimii doi ani, își intensifică măsurile de ținere sub control a coronavirusului, inclusiv prin restricționarea deplasărilor, testare în masă și noi centre de carantină.

Printre orașele care au intrat în acțiune în această săptămână se numără Zhengzhou, în provincia centrală Henan, care a anunțat joi că îi va testa pe toți cei 12,6 milioane de locuitori după ce au fost identificate câteva cazuri asimptomatice.

Beijingul și-a intensificat controalele regulate pentru angajații din sectoarele cheie ale orașului, întreg personalul din centrele de îngrijire a vârstnicilor, școli și instituții care manipulează mărfuri importate fiind nevoiți să se testeze cel puțin o dată pe săptămână.

Potrivit analiștilor de la Nomura, 23 de orașe chineze au impus lockdown total sau parțial. Aceste orașe au în total aproximativ 193 de milioane de locuitori și contribuie cu 22% din produsul intern brut (PIB) al Chinei, conform Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău