MAI | Peste 8000 de polițiști vor fi implicați în asigurarea ordinii publice duminică, în ziua alegerilor

  • 22 Februarie 2019 13:37
MAI | Peste 8000 de polițiști vor fi implicați în asigurarea ordinii publice duminică, în ziua alegerilor

Peste 8000 de angajați ai poliției vor fi implicați în asigurarea ordinii publice duminică în ziua alegerilor parlamentare, anunță Inspectoratul General al Poliției. Astfel, la fiecare secție de votare se vor afla câte 2 polițiști care vor avea grijă de menținerea ordinii publice în ziua scrutinului.

Angajații poliției sunt pregătiți pentru asigurarea ordinii în ziua alegerilor parlamentare, ei fiind deja implicați în aceste zile în procesul de transportare a buletinelor de vot către secțiile de votare, a declarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marian Maxian.

Referindu-se la întreaga campanie electorală, Marian Maxian a menționat în această perioadă au fost înregistrate peste 150 de cazuri de abateri, încălcări, dintre care 8 au fost legate de coruperea alegătorilor.

”Poliția a documentat 153 de cazuri de pretinse abateri și încălcări electorale, în 8 dintre acestea a fost pornită examinarea pe cazul coruperii alegătorilor. 4 dintre acestea, la ziua de ieri și alaltăieri, au fost expediate către Comisia Electorală Centrală, în vederea examinării corectitudinii utilizării fondului financiar. Cu detalii în acest caz poate să vă răspundă doar autoritatea competentă, adică CEC. Concomitent au fost documentate 105 încălcări electorale”, a menționat Marian Maxian.

Marian Maxian s-a referit și la posibile încălcări în ziua alegerilor, una dintre care ar fi transportarea alegătorilor spre secția de votare sau coruperea lor prin alte modalități și a îndemnat cetățenii să sesizeze eventualele nereguli reprezentanților ordinii publice.

”Venim să îndemnăm alegătorii ca atunci când consideră că le-au fost lezate drepturile sau atunci când au fost admise careva acțiuni de corupere, de determinare, de constrângere privind asigurarea determinării votului pentru unul, sau un alt concurent electoral, să nu ezite și imediat să sesizeze autoritățile de drept, în special poliția, ca să reușim să documentăm și să fixăm cazurile respective. Ași vrea să menționez că în ziua nemijlocită a scrutinului electoral se vor admite acțiuni de agitație electorală în adiacentul secțiilor de votare. Nu se permite, însă, îngrădirea liberului acces în această instituție”, a ținut să menționeze șeful Inspectoratului Național de Patrulare.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au mai spus că deși, conform legislației, în ziua alegerilor se permite agitația electorală, aceasta nu trebuie să se desfășoare la intrarea sau în incinta secțiilor de votare.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău