Mai mulți ucraineni au fost reținuți când încercau să treacă ilegal granița cu R. Moldova

  • 14 Iunie 14:59
Mai mulți ucraineni au fost reținuți când încercau să treacă ilegal granița cu R. Moldova

În seara zilei de 13 iunie, polițiștii de frontieră ucraineni din regiunea Odesa au stopat un camion cu 41 de persoane în remorcă, în loc de grâul declarat. Camionul, oprit lângă Satul Nou, Reni, ținea calea spre la granița cu Republica Moldova, transmite IPN cu referință la Ukrainska pravda.

Comentând cazul, purtătorul de cuvânt al serviciului de grăniceri al statului vecin, Andrey Demchenko, a informat că s-au luat măsuri de documentare. În remorca camionului se aflau locuitori din regiunea Kiev, Odesa, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Herson, Harkov, Kirovograd, Cernigov, Jytomyr, Cherkassy și Volyn.

Împotriva șoferului, locuitor al Bolgradului, s-a intentat dosar pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei.

Cât privește persoanele din remorcă, oficialul a preferat să nu-i eticheteze ca persoane care se eschivează de mobilizare, menționând că o bună parte dintre ei sunt sub 25 de ani și, implicit, sunt în afara prevederilor legii de mobilizare.

Ei sunt, întâi de toate, învinuiți de încercarea de a trece fraudulos frontiera”, a spus Andrey Demchenko.

Potrivit lui, zilnic au loc tentative de trecere ilegală a frontierei.

Destul de des sunt depistate grupuri mari care încearcă să treacă (ilegal) peste graniță. Organizatorii le promit asistență, dar eșuează”, a mai specificat oficialul.

Presa din regiune a relatat în repetate rânduri că solicitanții de a ieși ilegal din Ucraina achită traficanților mii de dolari/euro de persoană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău