Mai mulți turiști, printre victimele cutremurului din China, soldat cu 13 morți și 175 de răniți

  • 09 August 2017 10:54
Mai mulți turiști, printre victimele cutremurului din China, soldat cu 13 morți și 175 de răniți

Un francez și o canadiancă se numără printre cei 175 de răniți înregistrați în urma cutremurului care a afectat marți provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei, soldat cu moartea a 13 persoane, a informat miercuri presa de stat, scrie Agerpres.

Cel puțin cinci dintre cei 13 morți sunt turiști care vizitau Parcul Național Jiuzhaigou, unde a avut loc epicentrul cutremurului, situat la aproximativ 285 de kilometri nord de Chengdu, a informat agenția Xinhua.

Douăzeci și opt de persoane au suferit răni grave. Parcul montan, cunoscut pentru lacurile și cascadele sale pitorești, era închis la momentul în care a survenit cutremurul, la ora locală 21:19 (13.19 GMT), a precizat aceeași agenție de presă.

Un răspuns la nivel național pentru situații de urgență a fost demarat miercuri, implicând cel puțin patru elicoptere, sute de soldați, personal medical și peste 1200 de salvatori, a raportat televiziunea de stat.

Numărul exact al străinilor aflați în zonă nu este încă cunoscut, a completat Xinhua. Atât francezul cât și canadianca au au fost tratați la un spital din Jiuzhaigou.

Cutremurul a fost resimțit și la Beijing, la peste 1.200 kilometri distanță. Institutul geologic american a raportat o magnitudine de 6,5, în timp ce mass-media de stat din China a plasat magnitudinea seismului la 7,0.

Circa 31.500 de turiști aflați în regiune au fost evacuați în locații sigure cu ajutorul autobuzelor turistice și al vehiculelor particulare, a precizat Xinhua.

Cu toate acestea, circa aproximativ 100 de turiști au rămas blocați în zona Ganhaizi a parcului, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al biroului de promovare turistică din Sichuan, Chen Weide.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău