Mai mulți procurori și funcționari, vizați de ANI săptămâna trecută

  • 10 August 2020 11:15
Mai mulți procurori și funcționari, vizați de ANI săptămâna trecută

Săptămâna trecută, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a întocmit 7 procese verbale cu privire la contravenție pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale, fiind stabilite amenzi în cuantum de 15.500 lei.

Totodată, inspectorii de integritate au pornit 9 cauze contravenționale, printre care sunt vizați mai mulți procurori.

Astfel, au fost pornite 9 cauze contravenționale pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale (un funcționar public cu statut special din cadrulInspectoratului de Poliție Taraclia), depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale (procurori din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Ialoveni, Anenii Noi și Nisporeni), precum și pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților (un inspector din cadrul Serviciului Vamal și un subiect al declarării din cadrul APL Pruteni, raionul Fălești). 

De asemenea, au fost inițiate 4 controale privind averea unui procuror, a unui funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Taraclia și a unui subiect al declarării din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, au fost efectuate controale sub aspectul conflictului de interese în privința a doi consilieri locali din com. Boșcana, raionul Criuleni și Maximovca, raionul Anenii Noi.

Au fost emise 6 acte de constatare a încălcării legislației în vigoare, după cum urmează:

• CONFLICT DE INTERESE – Un primar din raionul Călărași, un fost arhitect-șef din raionul Briceni, un subiect din cadrul Direcției generale asistență socială, protecția familiei și copilului Fălești;

• INCOMPATIBILITĂȚI – Un inspector din cadrul Serviciului Vamal, un consilier din cadrul Consiliului raional Sângerei, un subiect al declarării din cadrul APL Pruteni, raionul Fălești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău