Mai mulți parlamentari medici din Grecia se întorc la lucru în spitale pentru a ușura povara pandemiei de coronavirus

  • 25 Noiembrie 2020 17:30
Mai mulți parlamentari medici din Grecia se întorc la lucru în spitale pentru a ușura povara pandemiei de coronavirus

Cel puțin 20 de parlamentari care sunt și medici, din Grecia, anunță că vor reveni la lucru în spitalele din țară pentru a ușura povara cu care se confruntă sistemul medical elen în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Digi24.ro

Primul care a făcut acest anunț a fost medicul pneumolog Giorgios Lamproulis, vicepreședintele Parlamentului de la Atena și membru al Partidului Comunist din Grecia. Luni, el a cerut să fie exonerat temporar de îndatoririle sale de parlamentar pentru a putea să lucreze într-o clinică medicală din orașul său natal, Larissa. Giorgios Lamproulis i-a îndemnat pe ceilalți medici din Parlamentul Greciei să îi urmeze exemplul.

„După părerea mea, locul meu este în acest moment alături de colegii mei, alături de medici și de infirmiere”, a declarat el.

După apelul său public, alți 20 de medici parlamentari - radiologi, chirurgi și specialiști în microbiologie - au părăsit Parlamentul de la Atena pentru a lucra în diverse spitale de pe teritoriul Greciei, relatează Agerpres si Digi24.ro.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău