Mai mulți opozanți au fost arestați în timpul unei manifestații pentru ''alegeri corecte'' la Moscova

  • 15 Iulie 2019 11:40
Mai mulți opozanți au fost arestați în timpul unei manifestații pentru ''alegeri corecte'' la Moscova

Mai mulți opozanți ruși au fost arestați de poliție duminică la Moscova în timpul unei manifestații împotriva înlăturării candidaților independenți și ai opoziției din alegerile locale care vor avea loc în septembrie, potrivit AFP.

Manifestația, care nu a fost autorizată de autorități, a reunit aproape 2.000 de persoane și a dus la sfârșitul zilei la arestarea a mai mult de zece persoane, printre care organizatorii, Liubov Sobol, Ilia Iașin și Ivan Jdanov, aliați ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi.

Protestatarii îi reproșează Comisiei Electorale a Federației Ruse că blochează intenționat candidaturile opozanților și independenților în alegerile din septembrie, sub pretextul că o parte dintre semnăturile susținătorilor lor, necesare pentru a putea candida, au fost falsificate.

Liubov Sobol a anunțat sâmbătă că intră în greva foamei pentru a denunța blocarea candidaturii sale din cauza acuzațiilor de falsificare a semnăturilor. "Ei fură alegerile, ei ne fură viitorul. Nu mă voi preda, mă voi bate până la final", a spus ea.

Precedentele alegeri locale și regionale din Rusia au fost marcate de un considerabil regres al partidului aflat la putere, Rusia Unită, pe fondul nemulțumirii provocate de stagnarea nivelului de trai și de extrem de impopulara majorare a vârstei de pensionare. Partidul puterii a pierdut anul trecut mai multe regiuni în favoarea comuniștilor și naționaliștilor.

sursa foto: DW

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău