Mai mulți oameni de știință au fost decorați cu Medalia Democrației și diplome ale Parlamentului

  • 11 Noiembrie 2019 15:54
Mai mulți oameni de știință au fost decorați cu Medalia Democrației și diplome ale Parlamentului

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a înmânat luni, 11 noiembrie, Medalia Democrației și diplome mai multor oameni de știință care au realizări deosebite în activitatea de cercetare și au avut contribuții remarcabile la dezvoltarea științei din Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

”În epoca noastră, știința și cercetarea sunt motorul dezvoltării statului și societății. Impactul muncii oamenilor de știință este simțit de fiecare dintre noi. Sunt ferm convinsă că fără investiții și suport pentru educație nu vom reuși să construim o țară prosperă și de succes. Vă mulțumesc pentru aportul pe care îl aduceți prin cercetările Dumneavoastră la dezvoltarea științei și inovării”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a înmânat Medalia Democrației în semn de înaltă recunoștință pentru contribuții meritorii în dezvoltarea științei lui Alexandru Stratan, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, doctor habilitat în științe economice, profesor universitar, director al Institutului național de Cercetări Economice al MECC și lui Aurel Grosu, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, medic cardiolog, șef Clinică cardiologie de urgență, Institutul de Cardiologie.

Diploma Parlamentului de gradul întâi a fost decernată lui Denis Nica, doctor habilitat în științe fizice, conferențiar, profesor universitar, șeful Departamentului de Fizică Teoretică ”Iu. Perlin”, Universitatea de Stat din Moldova, lui Boris Boincean, doctor habilitat în științe agricole, profesor, cercetător, șeful Laboratorului Tehnologii Agricole și Sisteme Agrotehnice al ICCC ”Selecția” din municipiul Bălți, și Marinei Pișcenco, doctor în științe economice.

Ziua Științei a fost instituită prin Hotărârea Guvernului, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale a UNESCO.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-2,26
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
4
Fri
5
Sat
6
Sun
4
Mon
3
Arhivă Radio Chișinău