Mai mulți membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor cer Executivului elaborarea de urgență a unui set de reguli de vânătoare

  • 02 Noiembrie 2021 12:39
Mai mulți membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor cer Executivului elaborarea de urgență a unui set de reguli de vânătoare

Mai mulți membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor cer Executivului elaborarea de urgență a unui set de reguli de vânătoare și stabilirea cotelor de recoltare. În cadrul unei conferințe de presă aceștia au menționat că în lipsa acestora ar putea crește numărul animalelor răpitoare, așa ca vulpile, lupii și șacalii, fapt ce ar putea duce la decimarea habitatelor naturale ale mai multor specii, precum și ar putea fi afectate gospodăriile țărănești.

„Numărul răpitorilor a crescut de zeci de ori. Aceeași situație este legată și de șacali. Daunele provocate de animalele de vânătoare pot fi și în domeniul agriculturii. Pot apărea diferite infecții printre aceste animale – mistreți, iepuri”, spun membrii Societății.

În plin sezon de vânătoare, semnatarii declarației își cer dreptul de a activa și amintesc faptul că la sfârșitul lunii octombrie au adresat Guvernului și o scrisoare deschisă prin care își manifestă nemulțumirea față de faptul că nu au fost aprobate regulile de vânătoare și nici cotele de recoltare.

Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova numără peste 14 mii de membri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău