Mai mulți consilieri din cadrul primăriei Orhei cer eliberarea lui Shor

  • 28 Iunie 2016 18:01
Mai mulți consilieri din cadrul primăriei Orhei cer eliberarea lui Shor

Mai mulți consilieri și funcționari din cadrul primăriei Orhei cer eliberarea necondiționată a primarului localității, Ilan Shor, aflat în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Aceștia au organizat astăzi o conferință de presă în care au anunțat că majoritatea proiectelor sociale lansate în localitate urmează a fi stopate din lipsa de fonduri, iar locuitorii orașului ar putea ieși la ample manifestații de protest pentru a cere eliberearea lui Ilan Shor.

Mai mulți consilieri din cadrul fractiunii "Pentru Orhei" au atenționat că în cazul în care primarul de Orhei, Ilan Shor va continua să stea în izolatorul CNA, o serie de proiecte urmează a fi stopate iar o parte din locuitorii orașului și-ar pierde locurile de muncă. Potrivit consilierului Pavel Verejan, în cazul în care va fi menținut sechestrul pe averile edilului, ar putea intra pe linie moartă reparația mai multor grădinițe, contunuarea iluminatului stradal, reparații de străzi, dar și amenajarea unor locuri de agrement. Organizatorii conferinței de presă, care au calificat dosarul intentat pe numele lui Ilan Shor drept unul cu tentă politică, au cerut eliberarea necondiționata a acestuia, sugerând că arestul edilului ar putea genera nemulțumirea populației și eventuale acțiuni de protest.

”Orheenii sunt îngrijorați. Ei cer eliberarea lui Ilan Sor, 99% din locuitorii orașului consideră ca a fost produs un arest abuziv asupra primarului. Noi cerem eliberarea lui. Nu exclud și proteste în cazul în care Shor nu va fi eliberat. Timp de doi ani puteau deja să pună dovezile pe masă. Jocul politic vine din partea la toți, din parte mass-media, dar și din partea unor persoane interesate”, a declarat Pavel Verejan.

În același timp, procuroarea Adriana Bețișor, care administrează cazul, a declarat anterior că despre eliberarea lui Ilan Shor nu poate fi vorba din cauză că acesta ar putea influența martorii sau distruge probele care i-ar demonstra vinovăția.

Amintim că primarul de Orhei, Ilan Shor a fost arestat vinerea trecută pentru 30 de zile. El este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, într-un dosar deschis în cazul delapidărilor de la Banca de Economii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău