Mai mulți colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalîi au fost arestați în ultimele trei zile

  • 24 Mai 2018 16:45
Mai mulți colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalîi au fost arestați în ultimele trei zile

Mai mulți colaboratori ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care ispășește în prezent o pedeapsă de 30 de zile de detenție, au fost arestați în ultimele trei zile, iar unii au fost condamnați pentru organizarea de manifestații anti-Putin, în mai, informează joi AFP.

Avocatul lui Navalnîi, Ivan Jdanov, a fost arestat joi și acuzat de 'încălcarea regulilor de organizare a manifestațiilor publice', a anunțat pe contul său de Twitter 'brațul drept' al opozantului, Leonid Volkov. 'Ei au găsit încă un 'organizator de manifestații prin intermediul unei retweet'. S-ar spune că ei au decis să trimită la închisoare pe toată lumea', a ironizat Volkov.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmuș, a fost deja condamnată miercuri la 25 de zile de detenție administrativă pentru aceleași acuzații. Potrivit Kirei Iarmuș, condamnarea se bazează pe două mesaje pe care ea le-a publicat pe Twitter.

Un alt colaborator al opozantului, Ruslan Șavedinov, care este inclusiv animator pe YouTube, a fost condamnat de asemenea la 30 de zile de detenție în urmă cu o zi.

'Voi continua să îndemn să participați la lupta pentru viitorul țării noastre', a notat Șavedinov pe contul său de Twitter după ce a fost condamnat.

La rândul său, Volkov a estimat, tot pe Twitter, că aceste condamnări în serie reprezintă 'o represiune politică de amploare'.

Un obișnuit al proceselor, Aleksei Navalnîi ispășește din 15 mai o pedeapsă de 30 de zile de închisoare, pentru organizarea de manifestații care au adunat mii de oameni în întreaga Rusie, la 5 mai, la două zile după învestirea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat prezidențial.

Aceste manifestații au fost presărate cu ciocniri între susținătorii opoziției și militanți pro-Kremlin și au dus la circa 1.600 de arestări.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău