Mai mulți bani pentru proiecte culturale, din bugetul de stat

  • 09 Octombrie 2019 11:48
Mai mulți bani pentru proiecte culturale, din bugetul de stat

Modificările propuse la Regulamentul cu privire la modul de finanțare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfășurate de organizațiile obștești prevede dublarea sumelor care pot fi alocate pentru un proiect, de la 100 de mii la 200 de mii de lei.

Proiectul care vine să promoveze modificările în cauză este supus dezbaterilor publice. La fel, se propune majorarea cotei maxime de acoperire a cheltuielilor de proiect de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, de la 50% la 80%, transmite IPN.


Modificările propuse oferă tuturor organizațiilor necomerciale posibilitatea participării la concurs, nu doar asociațiilor obștești, cum este în prezent. De asemenea, se prevede extinderea ariilor tematice în cadrul concursului de proiecte, cu bugete stabilite anual pentru fiecare arie tematică în parte. Se mai propune și un plafon minim al punctajului eligibil pentru finanțare, pentru a încuraja creșterea calității proiectelor câștigătoare.

Bugetul planificat pentru finanțarea proiectelor culturale de către MECC în 2019-2021 constituie 5 milioane de lei anual.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău